torstai 7. helmikuuta 2013

Mitä kuuluu Zumballe?

Poiketaampa hetkeksi vähän aiheesta, sillä multa on pyydetty postausta Zumbasta. Kyseinen kissa on blogissa aikasemminki näkynyt, mut ajattelin kertoa nyt vähän tarkemmin herran kuulumisia. :)


Zumballa oli kesällä moniniveltulehdus ja siitä kaikkea ongelmaa ja jälkiseurauksia, joten näyttelyihin päästiin vasta elokuussa. Silloin tosiaan oli Persialaiskissat ry:n erikoisnäyttely. Zumba sai sertit, mutta muuta menestystä ei tullut.

Syyskuussa sitten oli Tampereella näyttelyt, ja sieltäkin mukaan tarttui vain sertit. Viikonlopulle sattui kuitenki tosi hyvät tuomarit ja muutenkin oli kiva viikonloppu :)

Joskus syys- elokuun vaihteessa meille muutti toinen kissa. Persialaisneiti Siiri tuli meille sijaiskotiin omistajien muutettua Espanjaan. Aluksi Siiri oli tosi arka ja läpsi, pelkäs myös Zumbaa. Vähitellen se alko tottumaan meihin ja lopulta se päästettiin ( tai oikeastaan karkasi) huoneesta, jossa se oli siihen asti ollu.
Kova huutohan siitä synty. Zumba oli ihan innoissaan uudesta kaverista, mutta Siiri ei sietäny toista kissaa ollenkaa. Olihan se jo neljä vuotta yksin ollu, joten ei mikään ihme.

Nykyään nämä kaksi kaverusta tulee jo hyvin toimeen! Niitä voi pitää koko ajan irrallaan samassa tilassa ja leikkivätkin yhdessä. Tosin ne leikit sitten... Zumba vaanii jossain ja hyppää suoraan Siirin päälle. Ja ai sitä huutoa, joka siitä syntyy! Pari kertaa on pitäny käydä melkein viisikilonen jätkä nostamassa pienen kissaneidin päältä. Ei ne onneksi ole koskaan toisiaan satuttaneet.
Marraskuussa olikin näyttelyt Tallinnassa. Lähdettii perjantaina laivalla, ja ai että Zumba niin tykkäsi olla hotellissa. :) Se on aina niin innoissaan pallosilmin uudessa paikassa! Ilmeisesti oli taas niin paljon ihmeteltävää jo perjantaina, koska koko viikonloppu sitten nukuttiin näyttelyissä. Tämä herra kun ei jaksa vaivautua silmiään avaamaan silloin kun pitäisi.. No mutta se ei onneksi haitannut, sillä lauantaina tuli serti, oltiin tuomarin paras kastraattiuros ja lopulta kategorian paras kastraattiuros! Sunnuntaina Zumba sai vikan sertinsä ja näin ollen valmistui Supreme Premioriksi. Kaiken lisäksi oli vielä tuomarin paras, joten ei voi olla muuta kun ylpeä tuosta kissasta! :)) ♥

Loppuvuodesta ei enää sitten näyttelyitä ollut. Zumba oli taas vähän aikaa sitten kipeänä, ja joutu nesteytykseenki yhdeksi päiväksi. Jaloista lähti vähä karvoja, joten niiden kasvua odotellessa.. Tänä vuonna pitää käydä ainakin yhdet näyttelyt, joihin mennään kera tarjoilujen, onhan kissa nyt saavuttanut korkeimman mahdollisen tittelin ;)

On muuten jätkällä pää levinnyt iha mukavasti, se alkaa jo näyttää kunnon kastraatilta. Aika paksussa kunnossa se on muutenkin, mutta eipä se haittaa kun ei kuitenkaan ylipainoinen ole. Piti kyllä ruokamäärää molemmille kissoille lisätä, kun niille jäi aina hirveä nälkä ruuan jälkeen.. Tällä hetkellä pojalla on karvanlähtö, mutta muuten kissa on hyvässä kunnossa.

Kohta Siirikin lähtee täältä, joten Zumba jää yksin. Kissakaverin se tarvis, mutta toiset ei ole asiasta niin innostuneita. Joku toinen ihana iso exopoika, suklaa- tai ruskeetabbyna, oi se ois niin ihana! ;) Mutta tyydymme nyt vain yhteen kissaan, tästä parempaa kissaa ei voisi enää toivoa! ♥

Zumba lähettää terveisiä kaikille lukijoille ja heidän kissoilleen! :)

Postauksen kaikki Zumban kuvat on ottanut Tessa Tallinnan näyttelyissä. Tessan sivuille pääset tästä.

20 kommenttia :

 1. voi ei miten hellyyttäviä kuvia! mun sydän sulaaaaaaa oi oi oi :333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noi aikamoisia sydäntenmurskaajia :)

   Poista
 2. Meidän Ansa lähettää terkkuja Zumballe ja onnittelut titteleistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zumba ja henkilökunta kiittää! :)

   Poista
 3. Voi ei miten ihana! Mikä sulosuus! <3

  VastaaPoista
 4. Voi miten söötti kisu. Kiva muuten lukea kissamaailman näyttelyistä, itsellä kun on kokemusta vain koirien omista. En ole tiennytkään, että leikatut ja leikkaamattomat arvostellaan esimerkiksi erikseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas en oo ollenkaan selvillä koiranäyttelyistä :D Joskus pienempänä käytiin kattomassa, mut en oikein oo koskaan niin perehtyny niihin. Ja juu, kissanäyttelyissä arvostellaan nuo erikseen, kuten myös pennut ja nuoret. :)

   Poista
 5. Voi miten söpsöjä kisuleita! <3

  VastaaPoista
 6. Oi mitä ihania kissejä! Zumba näyttää mahtavalta poskineen, tässä aina herää itsellekin pieni rotukissakuume, kun näin upeita katteja näkee :') Ja on mukavaa vaihtelua kivoihin kynsipostauksiin :-)

  Zumballe ja Siirille paaljon silityksiä/rapsutuksia/mistä nyt tykkäävätkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi Zumban posket on nykyään niin ihanat ;) ♥ Jos rotukissaa kaipailet, niin ehdottomasti suosittelen exoticia, persialainenki on kiva (paitsi jos on laiska hoitaa turkkia :D).

   Poista
 7. Ihania! Persialaiset on kyllä veikeen näkösiä :D

  VastaaPoista
 8. Aaaa miten hellyyttävä kissa :--D

  VastaaPoista