maanantai 23. syyskuuta 2013

Lähtekäämme metsään!

Tehdäänpä tähän väliin pieni mielikuvitusharjoitus. Ja tietenkin jos haluat pilata kaiken nyt heti alkuun, niin katso lopussa olevat kuvat.

Kuvittele itsesi väsyneenä illalla puoli kahdeksan aikoihin. Puolentoista tunnin päästä pitäisi olla nukkumassa ja sinulla on seuraavaa päivää varten ihan liian pitkät kynnet. Ennen kuin pääset edes lyhentämään kynsiäsi, pitää poistaa edelliset glitterkärjet. Siispä ensin glitterin poistoon. Kun ne on kovakouraisesti saatu kynsistä irti, voit siirtyä viilaukseen. Kärkien valkoinen (tai tässä tapauksessa keltainen) osa pitäisi olla ehkä 1-2 milliä, mutta tässä vaiheessa se on vielä melkein viisimillinen. Viilaukseen saat aikaa kulumaan parikymmentä minuttia ja lopputulos on se, että kynnet kärkiosaa tuskin edes on, koska olet vahingossa viilannut yhdestä kynnestä sen pois. Ja seurauksena tietenkin kaikki piti lyhentää samoihin mittoihin.

Sinua laiskottaa ja mietit jonkun aikaa, että jaksatko tehdä uudet kynnet. Seuraavana päivänä ja yönä kynnet joutuisivat koville, joten päätät tehdä uudet kynnet. Ja koska olet lähdössä juoksemaan metsään, päätät naamioida kyntesi maastoväreillä.


Otat hyllystä ruskean cremelakan ja laitat sitä kaksi kerrosta kynsille. Lakka on hieman lirua ja meinaa valua kynsinauhoille. Katsot samalla telkkaa, joten lopputulos ei näytä siistiltä. Annat kuitenkin olla, koska sinulla on vajaa tunti aikaa käydä nukkumaan.

Tarvitsen ruskean kaveriksi vihreän lakan, joten päädyt vihreä-kultaiseen duochromeen. Haet kelmunpalan ja teet saran wrab -tyylillä kelmukynnet. Et ole antanut pohjalakan kuivua täysin, joten saat aikaan muutamaan kynteen kaljuja kohtia. Siispä lisää ruskeaa ja sitten vihreää ja.. Onnistut kaatamaan myös kynsilakan, mutta sille ei onneksi käy mitään. Lopuksi päätät siistiä ylimenneet lakat ja suojata lakkauksen Seche Vitellä.


Sitten suihkuun ja nukkumaan - tosin tunnin liian myöhässä. Aamulla herätessäsi huomaat kynsien säilyneen vaurioitta yön yli. Normaalin arkipäivänkin (= koulun) kynnet kestävät hyvin. Et kuitenkaan viihdy niissä, sillä ne ovat oudot, ei yhtään sinun tyyliset. Etkä ole ihan varma, sopivatko vaaleahko tummanruskea creme ja lämmin kultainen vihreä toisiinsa.

Palaat kotiin ja sinulla on pari tuntia aikaa pakata ja laittaa itsesi valmiiksi tulevaa koitosta varten. Sitten koittaa lähtö. Olet lähdössä sissikeikalle. Idea on yksinkertaisuudessaan seuraava: lipun- ja halonryöstöä koko yö tuntemattomassa metsässä neljällä joukkueella. Olet mukana ensimmäistä kertaa ja ihan hermostunut. Pääsisit kotiin vasta kahdeksan jälkeen seuraavana aamuna. Ja muistuttaakseni, että kyseessä on perjantai. Ja 13. päivä.

Kuvittele itsesi nyt metsään. Metsässä, vaikka itse "sota" ei ole vielä alkanut, vaan harjoittelette joukkueenne kanssa tulevaa koitosta, onnistut katkaisemaan yhden kynsistäsi. Lahjakas teko, sillä kärkiä tuskin edes on.

Seuraavat tunnit ovat täynnä metsässä liikkumista. Kuusikossa, suossa ja tiellä rämpimistä, taistelua muita joukkueita vastaan, jännitystä, hiljaisuutta, pakoonjuoksemista, pimeyttä, eksymistä, epätoivoa ja riemuntunnetta. Kulkiessasi pimeässä tiheikössä pelkän otsalampun valossa saat käsiisi paljon pieniä naarmuja oksista. Tauon jälkeen alat olla jo hyvin väsynyt, ja aamulla et jaksa keskittyä enää mihinkään. Lopulta 12 tuntia metsässä rämpimistä on ohi, ja pääset kotimatkalle. Kotona huomaat, että kyntesi on säilyneet yhtä kulmaa lukuunottamatta vaurioitta.

Seuraava kysymys kuuluukiin, miltä kynnet sitten näyttivät. Jokainen tekstin oikeasti ensin lukenut on varmaan kehitellyt päässään kuvan siitä. Tässä lopussa sitten kuva, miltä ne minulla näyttivät tuon kaiken yllä olevan jälkeen.BeYu - 149
Models Own - Golden Green (Beetle Juice)

Sellasta tällä kertaa. Nostan kyllä hattua sille, joka oikeesti jakso lukea koko tekstin. Mun kirjotus kun ei aina mitään kivaa luettavaa ole :D No mutta laitetaan tekstin paljous väsymyksen aikana tulleen kirjoitusinspiksen piikkiin!

16 kommenttia :

 1. Mä tykkään näistä kynsistä.. :) itseasiassa nää on upeet :p

  VastaaPoista
 2. Tykkään kans. Mielestäni värit sopii kivasti yhteen :)

  VastaaPoista
 3. Jaksoin lukea:oD Mielestäni tää väriyhdistelmä toimii tosi hyvin. Ilmeisesti metsässä oli kuitenkin oikein hauskaa:o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha hyvä :D Olihan siellä kivaa, ja ens vuonna uusiks! :D

   Poista
 4. Jaksoin lukea! Kynnet olikin kivemmat kuin mitä kuvittelin ;)

  VastaaPoista
 5. Luin, ja noi kynnet yllätti positiivisesti! :D Noi on oikeesti tosi hienot, tuon tekstin perusteella odotin jotain ihan muuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo teksti nyt viittaa enemmän negatiivisuuteen.. :D Mutta kiitos ! :)

   Poista
 6. Jaksoin kyllä lukea. Ja ei pahat kynnet! :)

  VastaaPoista