sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Vesimarmorointihaaste: Maaliskuu

En aina ihan tajua, kun monet valittaa ettei osaa vesimarmoroida. Kattokaapa alla oleva kollaasi sekä tämä postaus ja sanokaa, osasinko mä sitten pari vuotta sitten? Tämäkin tekniikka vaatii harjottelua ja harjottelua ja harjottelua. Eihän kukaan osaa kynsiä lakatakaan heti ensimmäisen kerran täydellisesti. Ite oon lakkaillu kynsiäni nelisen vuotta, ja vasta joskus 2012 vuoden lopulla osasin omasta mielestäni lakata hyvin.

Kokosin kollaasiin muutamia vesimarmorointejani vuosien varrelta. Ihan ekoja marmorointeja en oo blogiin ikinä laittanu, koska ne oli aika järkyttävät. Nyt oisin halunnu ne teille näyttää, mut en löytäny niitä vajaan 20 000 kuvan joukosta. Lupaan ettii ne vesimarmorointihaasteen aikana ja näyttää teille, jotta näette, mitä kehitystä on tapahtunu. Mullakin marmorointi oli ihan toivotonta alkuaikoina:D


Nyt kun taas tunnelma on viritetty vesimarmorointeihin, niin on vuorossa tämän vuoden kolmannet marmorointikynnet! Tavotteena oli tehdä pariin kynteen spiraalinmalliset kuviot, mut koska ekalla kerralla en onnistunu, niin luovutin. Päädyin tuttuihin kuvioihin, mut eipä nekään loistavasti onnistuneet.


Ei ollut tarkoituskaan marmoroida kaikkia kynsiä, vaan pelkästää nimettömät ja keskisormet. Väreiksi valitsin mustan ja pinkin, koska tykkään kyseisestä väriyhdistelmästä ja se on ennenkin toiminut marmoroinnissa. Marmorointikynsiin lakkasin pohjalle kerroksen pinkkiä, jonka päälle sitten marmoroinnit. Itse marmorointi ei sujunutkaan niin helposti tällä kertaa, ja uskon vian olleen lakoissa. Kummatkin lakat on vajuneet sen verran paljon, että koostumus alkaa olla hieman paksumpaa. Suteja sai hiukan ravistaa, että lakan sain vedenpinnalle, mutta siltikään ne eivät levinneet kunnolla.

Lopulta sain molempiin käsiin kuviot niin, että toisen kynnen kuvio oli vaaleampi kuin toisen. Siispä lakkasin loput kynnet mustalla sekä pinkillä siten, että tummemman kuvion viereen musta kynsi, ja vaaleamman viereen pinkki kynsi. Olipas sekavasti selitetty, mut tajuatte varmaan kuvista, mitä tarkotan:)OPI - Strawberry Margarita
China Glaze - Liquid Leather
Sinful Colors - Pink Chloe

Aluksi en ollu yhtään tyytyväinen kynsiin, koska esimerkiksi vasemman käden keskarin kuvio epäonnistu. En tietenkään jaksanu alkaa uusia sitä, joten se sai luvan kelvata. Kynsissä oli myös yllättävän paljon ilmakuplia, joten laitoin päälle Sinful Colorsin kultaista shimmeriä, mikä ei alkuun näyttäny sitten yhtään hyvältä. Pari päivää kun näitä katteli, niin aloin tykkäämään näistä jotenkin. Siltikään kynnet eivät yltäneet suosikkimarmorointien joukkoon. Eipä sitä voi joka kerta onnistua:)


Onnistuin muuten katkasta yhdestä kynnestä kulman tänään.. Eihän siinä muuten mitään ihmeellistä oo, mut tää oli eka kerta tänä vuonna, ja mun kynnet säily koko talven katkeamatta. Siis koko talven! Tästä saa kyllä kiittää ainoastaan Trindin Nail Repairia, joka pitää kynnet hyvänä kylmilläkin ilmoilla:)

19 kommenttia :

 1. Aivan älyttömän ihanat ja hyvin onnnistuneet! <3

  Osaatko muuten sanoa mistä johtuu kun kynsiin tulee niitä ilmakuplia? Mulla ei muuten niitä tule, mutta vesimarmoroinnissa aina! :D MURR! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie jostain luin, että kynsi kannattaa nostaa vedestä kohtisuoraan ylös, pitäisi vähentää kuplien syntyä. Mulla toimi viimeksi kun 2 kynttä marmoroin, mut en tiiä oliko tuuria vaan.
   Mie tykkään näiden värimaailmasta ja hauska idea toi eri väteillä lakkaus.

   Poista
  2. Fani: Kiitos tosi paljon! :)
   Mä en kyllä yhtään tiiä, koska mulle tulee joskus marmoroidessa ja joskus taas ei:D Mut ainakin sellasen oon huomannu, et jos laittaa tosi paljon lakkaa veteen kerralla yhteen renkaaseen, niin sillon tulee helposti kuvioonki kuplia. Mut monesti vaikka kuvio on kuplaton, niin kynnelle niitä kuplia silti siirtyy.. Ja en tiiä onko vaikutusta, mut kannattaa kuivattaa pohjalakka ihan kuivaks ennen marmorointia. Mä en antanu näissä kynsissä kuivaa, ja sain kuplia kynsiin. Mut en siis todellakaan tiiä, onko asialla vaikutusta kuplien syntyyn:D

   Kirsi: En oo kuullukaan tuollasta. Itse asiassa en ees kiinnitä huomiota, miten päin nostan kynnen vedestä:D Pitääkin koittaa seuraavalla kerralla, olisko tuolla vaikutusta.
   Kiitos, kiva kun tykkäät! :)

   Poista
  3. Täytyy itsekin koittaa tuota seuraavalla kerralla, kun nostan sormeni sieltä :D

   Poista
  4. Mä yritän kans muistaa, mut varmaa unohan niinku aina:D

   Poista
 2. Oot kyllä niin lahjakas marmoroija! Kateeksi käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tän oon kans oppinu vaan tekemällä ja harjottelemalla :)

   Poista
 3. Kauniit ovat nämäkin. Mun kaikkien aikojen suosikit on nuo keltaoranssit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ne on kyllä yhet mun suosikit kanssa:)

   Poista
 4. Nätti marmorointi ja hvyä väriyhdistelmä. Tuo shimmer antaa kyllä kivan lisän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Mun mielestä kans tuo shimmer sopii hyvin lisäksi - ja peittää vielä ilmakuplatkin:)

   Poista