keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Haastetrio 2015 / helmikuu: kirjalakkaus

On kuulkaas niin, että se mitä lukee, voi vaikuttaa siihen, millaset kynnet tulee.

Maailman kirjallisuuden historiaa lukiessa, ja nimenomaan romantiikan kohdalla, ajattelin tehdä ihanat prinsessakynnet hevosvaunuineen. Samalla tajusin, että saan sellaset kynnet linkitettyä hyvin Haastetrion kirjalakkaus-osaan lukemani romaanin perusteella. (Ei kerrota kellekään, et oivalsin kynsien olevan sopivat haasteeseen vasta niiden ollessa valmiit, eihän?) Lisäksi mulla oli sopivasti hevosvaunusiirtokuva testaamatta arkista, jonka sain jo aikoja sitte testiin Born Pretty Storelta.


Kaikki suju loistavasti, kunnes siirryin realismiin. Niitä pirun kirjailijoita lukiessa sain jonkun neronleimauksen yhdistää lakkaukseen vähän tummempaa irtoglitteriä, pystyen toki samalla keskittymään myös lukemiseen. No en pystyny. Homma meni näin: sirottelin vähän irtoglitteriä kynnelle samalla lukien, irtoglitter ei tarttunu, länttäsin sormella sitä kynnelle, tuli jäätävä glittermöykky, unohdin lukea, suutuin, lisäsin glitteriä. Lopputuloksena kynsillä oli ihan liikaa glitteriä - ja kaikenlisäksi vielä tosi tummaa sellasta. Jos en tän jälkeen olisi muistanu kokeessa, mitä Flaubert ja Strindberg kumppaneineen kirjotti, en enää olisi halunnut kuullakaan sanaa realismi.


Tosiaan, se kirja! Luin samaisella kurssilla Jane Austenin yhden tunnetuimmista romaaneista. Emma oli ainoa maailmankirjallisuuden klassikkoteos, joka löyty meiltä kotoa (heh, me sivistyneet). Ja voin kyllä sanoa, että kirja oli eka ja vika Austenin kirja, jonka luin.

En kyllä ymmärrä, miksi Ylpeys ja ennakkoluulo sekä tämä kyseinen Emma ovat niin suosittuja. Molemmat kirjat noudattaa samaa kaavaa: päähenkilö ei halua naimisiin, lähipiirissä jotkut menee naimisiin, henkilö rakastuu ja yllättäen haluaakin häät. Melkein 500 sivua on kirjotettu pikkukylän asukkaiden suhde- ja avioliittoasioista 1700-luvulla. Jostain syystä ei oikeen kiinnostanu. Jos joskus haluan häät, niin se tapahtuis luultavasti vaan siksi, että saisin prinsessamekon.

Joo, eli lyhyesti sanottuna mun romantiikan ajan tyyliset kynnet vaihtuivat realismin ajan kurjiksi lakkauksiksi. Ja mitenkö lakkaus liittyy kirjaan? Siinä matkustettiin joka paikkaan hevosvaunuilla, joten sopiihan nää loistavasti aiheeseen. Oikeesti jopa tykkään noista hevosvaunukynsistä, tulee ihan prinsessafiilis niistä:)


En muuten tiedä, miksi Slumber Party, eli siis irtoglitter, näyttää tuollaselta kuvissa. Kyseessähän siis on tummanharmaa hologlitter, enkä laittanut päälle mitään jellyn tapaista. Kynnet näyttää siltä, että olisin yrittäny tehdä glittersandwitchin, vaikka glitterin päällä on pelkkä päällyslakka.


Ciaté - Amazing Gracie
Ciaté - Confetti

Ciaté - Slumber Party

hevossiirtokuvat, arkki

Oon koittanu nyt vältellä kuivamarmorointia, mut aion kyllä toteuttaa sen joka kuukausi. Alla vielä linkkikokoelma, johon voi taas linkittää helmikuun osalta osallistumiset Haastetrioon:)
28 kommenttia :

 1. Mikään oo parempaa, kun jälkikäteen huomaa kynsien sopivan johonkin haasteeseen! :D
  Mutta tosi hienot kynnet, romantiikkaa löytyy :)

  VastaaPoista
 2. Tosi sievät:) En jaksa minäkään kahlata monisataasivuisia jaarittelevia romaaneja läpi. Pitää olla actionia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Juu ihan samaa mieltä, ei tollasia pitkäveteisiä jaksais lukea ollenkaa:D

   Poista
 3. Oih, nää on tosi herkän kauniit kynnet <3 Jane Austenit on kyllä turhankin suosittuja, mutta voin vallan mainiosti suositella lukulistalle Ylpeys ennakkoluulo ja zombit -kirjaa, joka on eräänlainen parodia (harvinaisen hyvin kirjoitettu) alkuperäisestä versiosta, todella mielenkiintoinen ja ajatuksena hauska, vaikka lukiessa ei kyllä nauratakaan kun juoni vie mennessään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! ♥
   Meille muuten kerrottiinki äikässä tuosta mainitsemastasi kirjasta. Jos joskus saattuu eteen, niin vois ihan mielenkiinnosta lukeakin - tosin nykyään mulla valitettavasti on tosi vähän aikaa lukea kirjoja.

   Poista
 4. Ihanat prinsessakynnet! Siis jep, en mäkään tajua Austeneita yhtään :D En siis kaihda ihan kaikkia romanttisia kirjoja, mutta Austeneita kyllä. Ärsyttää myös tuo "en halua naimisiin mutta haluan kuitenkin". Esim. Greyn Anatomiassa olin niin iloinen siitä, että Christina Yangin hahmo oli pidetty loppuun asti uskollisena itselleen ja niitä lapsia ei ikinä hankittu kun niitä ei haluttu eikä joku herrasmies kääntänyt sen mieltä. Piste :D (Mahtavaa, onnistuin tunkemaan Austenin ja Greyn Anatomian samaan asiaan :DD)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirka ^^
   Haha! En ymmärrä, miten jotkut näistä pitävät erityisen paljon.. Jotenki ei hääteema innosta yhtään:D

   Poista
 5. Todella kauniit! Oot onnistunut kyllä hyvin. Ps. Sun linkki puuttuu tuosta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fani! :)
   Juu mulla on ajastuksessa aina postaukset, niin en sitte puhelimella jaksanut laittaa linkkiä tuohon. Mutta nyt se on siinä:D

   Poista
 6. Onpa suloset kynnet, tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenki itteeni ei kuitenkaan miellyttäny, paitsi nuo heppakynnet 8) Kiitos!

   Poista
 7. Hah hah... kuulostaa siltä ettet taida olla mikään suuri romantikko. :D Mutta kynnet on kyllä oivallisesti sinne suuntaan, sikäli mikäli minä nyt osaan yhtään kuvitella aihepiiriä, ko. kirja ei ehkä ensimmäisenä tulisi mun lukulistalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan ei aiheesta kirjotetut kirjat innosta tän Austenin teoksen perusteella:D Juu yllättävän hyvin nää kävikin aiheeseen! Onneks mulla on parempiakin kirjoja luettuna, niin voin sitte niistä tehdä jatkossa kirjalakkauksia - tosin mulla ei oo hajuakaan, miten saan niistä joistain järkeviä lakkauksia tehtyä..:D

   Poista
 8. Kauniit kynnet. :) Ihania nuo siirtokuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Rakastuin tosi paljon noihin hevosvaunuihin, tuskinpa muuten olisin arkkia halunnu:D

   Poista