keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Vesimarmorointia uudella tavalla

En tiiä, onko otsikko vähän harhaanjohtava, sillä ihan normaalisti tein marmoroinnin. Ainoastaan sen saaminen kynsille tapahtu eri tavalla kuin ennen. Instagramissa on monesti näkynyt lakkauksia, joihin on leikattu osia kuivatetusta marmorointilevystä, joten sellainen tapa oli mullakin nyt testissä. Voisin todeta näin alkuun, että tapa näyttää ja kuulostaa helpommalta kuin mitä todellisuudessa oli.


Tein vesimarmoroinnin jo varmaan pari viikkoa ennen varsinaisten kynsien tekoa. Annoin lakkojen kuivaa veden pinnalla yön yli ja nostin pinseteillä pois, ja onneksi levy säilyi koko ajan hyvän taipuisana eikä murentunut käsiin. Sopivan kuvion leikkaaminen oli yllättävän vaikeeta, sillä aina sohasin saksilla väärään kohtaan, mikä aiheutti ohuen lakkalevyn halkeamisen. Siksi kynsillä nähtävät kolmiot ei oo tasakylkisiä nähneetkään.

Laitoin kolmiot kiinni tahmeapintaiseen värilakkaan, johon ne tarttuivat tosi tiukasti kiinni. Kohdistuksen täytyi siis osua heti oikeaan, mitä mulla tosin ei tapahtunu :D


Lakkaus näytti jo tässä vaiheessa kivalta, joskin hiukan tyhjältä. Koitin pelastaa tilanteen lisäämällä marmoroinnin päälle Essencen holotopperia (jota kävin muuten hankkimassa toisen kappaleen kuultuani kyseisen lakan valmistuksen loppuvan), mutta eipä se hirveästi pelastanu. Sain aikaan alla olevan kuvion leviämisen sekä hologlitterin kasaantumisen, jes.


Joo, olihan nää lopulta ihan kivat, mutta ei nyt mitään riemunkiljahduksia kuultu. Täytyy ottaa marmorointilevyn käyttö vielä uudemman kerran testiin, jos vaikka toinen kerta onnistuisi paremmin :)


OPI - Where Did Suzi's Man-go?
OPI - Hey Baby
Gina Tricot - White
Essence - I ♥ Magic

24 kommenttia :

 1. Laitoin sulle viestiä tuonne myytäviin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasinkin siihen jo! Pahoittelen myöhäistä vastausta, sillä tosiaan oon ollu pois kotoa nyt (kuten mainitsin pari postausta aikaisemmin) :)

   Poista
 2. Tosi ihanat, värit etenkin iskee! Ei se niin tarkkaa aina ole, vaikkei oiskaan ihan just suora ja aina oppii paremmin, ku tarpeeks monta kertaa koittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinhän se on, mutta kun perfektionisti tahtoo täydellisen lopputuloksen heti :D Kiitos!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ihanaa että näyttää kivalle muiden silmissä! Kiitos <3

   Poista
 4. Mun mielestä nää on hyvin onnistuneet! Kokeilin kerran tätä tekniikkaa, mutta voin kertoa että en edes ehtinyt laittaa mitään kynsilleni kun koko marmorointi oli jo täysin rutussa ja hanskat oli heitettävä tiskiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! :) Marmorointilevyä on kyllä hankala käsitellä, mä käytin asettelussa pinsettejä, sillä muuten varmasti oisin saanu sen pilalle.

   Poista
 5. Kivan näköiset :) pitää itsekin kokeilla. Tuo näyttää vähän houkuttelevammalta kokeilla, että laittaa vaan osan kynnestä kuin että yrittäisi koko kynnelle kikkailla. Vaikka ei ilmeisesti näinkään ole helpommasta pääsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo ei helppoa ollut, kun kohdistaminen pitää osua heti oikeaan pohjalakan ollessa tahmea. Luulisi koko kynnelle laitettuna olevan hiukan helpompaa, sillä kohdistaminen ei oo sillon niin justiinsa :D

   Poista
 6. Mä teen aina marmoroinnit tällä tekniikalla. Kun ei anna sen kuivua ihan korpuksi niin sitä on helpompi käsitellä. Sotkulta ei varmaan voi välttyä mutta on se musta siistimpi keino :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes ymmärrä, miten sen saa ihan korpuksi kuivatettua :D Mulla oli tuo levy irrallaan sen muutaman viikon eikä se kuivahtanu sinä aikana yhtään enempää mitä ekan päivän aikana :)

   Poista
 7. Mielenkiintoinen tapa vesimarmorointiin. Tää oli ihan uusi juttu mulle. Tavallinen vesimarmorointi ei oikein suju multa, mutta tää vois olla vähemmän sotkuisempaa. Hey Baby ja Where Did Suzi's Man-go? on ihananvärisiä molemmat. Mä oon jahkannut niiden hankkimista niiden ilmestymisestä lähtien, mutta aina vaan ne näyttää ihanilta. Kuinka monta kerrosta laitoit niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin oli uusi juttu, vaikka olinkin tästä kuullu jo jonkin aikaa sitten. Nuo lakat toimi ihan täydellisesti vesimarmoroinnissa eikä laatu pettäny koko kynnelläkään! Laitoin molempia kaksi kerrosta yksistään, hyvin toimii kumpainenkin :)

   Poista
 8. Ihanat! Mä en varmaan jaksais kokeilla tällästä marmorointia, kuulostaa aina jotenkin niin hankalalta toi leikkaaminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, kyllä mäkin pysyn mielelläni perinteisessä tavassa saada marmoroinnit kynsille :D

   Poista
 9. Mun mielestä aivan ihanat! ♥ Pitäisi itsekin testata tällaista marmorointia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos <3 Ei muuta kun onnea yritykseen! :)

   Poista