tiistai 29. syyskuuta 2015

Haastetrio 2015 / syyskuu: kuivamarmorointi

Ennen kuin jatketaan vanhemmilla lakkauksilla, täytyy julkaista Haastetrion syyskuun kynnet. Tein nämä vasta eilen, koska ajattelin, etten olisi kerennyt tehdä kuivamarmorointeja aikasemmin. Tällä kertaa kuivamarmoroinnit oli kuitenki nopea tehdä.


Toisin kuin ennen, tällä kertaa tein marmoroinnit jo edellisenä päivänä leivinpaperille. Lakkasin vähän kynttä reilumman levyn OPI:n That's Hula-riuos! -cremellä, ja sen päälle tiputin muutamia pisteitä saman merkin My Dogsled is a Hybridiä. Sekottelin lakkoja keskenään nuppineulalla kunnes sain kivannäköisen sotkun aikaan.

Kuivamarmorointilevyt saivat siis kuivaa vajaan vuorokauden, jonka jälkeen irrotin ne leivinpaperista varovasti pinseteillä ja laitoin märän Hula-rious-kerroksen päälle kynsille. Ylimääräiset lakat sulatin kynsilakanpoistoaineella, ja päällyslakkakerros tasoitti rypyt nätisti.


En ollut ennen testannu tehdä kuivamarmorointeja näin, ja itse asiassa oli ensimmäinen kerta, kun siirsin lakkalevyn leivinpaperilta kynsille. Oli helppoa ja nopeaa, kun levyt oli jo valmiina! Aion ehdottomasti tehdä kuivamarmoroinnit tällä tavoin jatkossakin, koska pintaan ei jää kaljuja pisteitä tai kohtia. Aina suoraan kynnelle marmoroidessa saan aina lakan vetäytymään joistain kohdin, ja siten tulos on epäsiisti.


En tahtonut kokonaan vihreitä kynsiä, joten muihin kynsiin lakkasin kaksi kerrosta Taupe-less Beachiä. Mietin vielä niittien tai lakkapilkkujen lisäämistä, mutta päädyin jättämään kynnet yksinkertaisiksi. Pidin ainakin itse valmiista lakkauksesta paljon :)OPI - Taupe-less Beach
OPI - That's Hula-rious!
OPI - My Dogsled is a Hybrid20 kommenttia :

 1. Ihanat <3 todella hyvin onnistunut marmorointi! :)

  VastaaPoista
 2. Nämä on tositosi ihanat! Kuvio on mielettömän kaunis. Pitääkin itsekin kokeilla kuivamarmorointia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kokeile ihmeessä, tää on kivaa :)

   Poista
 3. Vau! Ihana toi marmorointikuvio :)

  VastaaPoista
 4. Upea väriyhdistelmä! Miksi kaikki postaa tällaisia ihania minttusuklaakynsiä, kun mulle tulee kamala jäätelönhimo :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ehkä se on joku merkki, että sun täytyy syödä jäätelöä :D

   Poista
 5. Ihanat kynnet ja tosi kauniisti onnistunut marmorointi! Näin mä kyllä kokeilenkin kuivamarmorointia seuraavaksi, kiitos ideasta! Vaikka eipä kyllä sekään varmaan multa vaivatta onnistu, mut täytyy yrittää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi! :)
   Mulla ei suoraan kynnelle marmorointi oo ollu vaivatonta, mut tää oli oikeesti! Suosittelen, ja jään oottaa sun marmorointeja :)

   Poista
 6. Nätit! Niin raikkaan väriset marmoroinnit. :)

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Sigi! Oon ite kans tyytyväine siihen :)

   Poista
 8. Siis wau <3 Nää on ihan täydelliset <3

  VastaaPoista