perjantai 27. marraskuuta 2015

Vesimarmorointityökalu

Blogiin tuli huomaamatta reilun viikon tauko, mutta näin heti viikonlopun alettua päätin pyhittää pari tuntia kuvien muokkaamiselle. Tekstejä mulla on jonossa vaikka kuinka ja enää pitäisi vaan kuvat saada muokattua. Laskeskelin yksi päivä, että mulla menee yhden postauksen kuviin keskimäärin puoli tuntia. Vaikka en kuvia hirveästi muokkaa, niiden läpikäynti ja valitseminen sekä vesileimojen lisääminen vie yllättävän paljon aikaa.

Tällä hetkellä blogi siis raahaa reippaasti jäljessä, mutta eipä ainakaan lopu materiaali. Picture Polishin vesimarmorointityökalu pääsi armottomaan testiin yli kuukausi sitten heti, kun maalausinnoltani muistin työkalun olemassaolon. Mun kärsivällisyys ja jaksaminen ei olisi riittäny kaikkien kynsien marmorointiin, joten valitsin uhreiksi yhteensä neljä kynttä.


Lakoiksi valitsin sellaiset, joiden tiesin varmasti toimivan, jotta voisin keskittyä työkalun kokeiluun. Essien Tart Decon ja Big Spenderin olin parittanu aiemmin liukuvärjäyksessä, ja kaksikko pääsi jälleen samaan lakkaukseen. Tykkään hurjasti näiden lakkojen yhdistelmästä!

Marmoroinnin pohjalle lakkasin kerroksen hyvin levittyvää Tart Decoa. Kynsien marmorointi oli helppoa ja mutkatonta, lukuunottamatta yhtä kynttä, joka piti uusia. Moka johtu ihan marmoroijasta, ei marmorointityökalusta :)


Tosiaan vesimarmorointityökalu oli oikein mukava tuttavuus! Oon aiemmin tehnyt kuviot nuppineulalla, joka ei tarkkuudessa häviä työkalulle ollenkaan. Työkalu on kuitenkin sata kertaa mukavampi käyttää kokonsa ansiosta, koska nuppineulassa varsi on ihan olematon ja pakosti silloin sotkee helpommin. Onnistuin kyllä sotkemaan marmorointityökaluakin, enkä usko sen tekstien säilyvän kovin kauaa varressa. Ainakin sain niitä hyvin kulutettua kynsilakanpoistoaineella puhdistaessa, mut mulle se nyt on toissijaista, että lukeeko varressa Picture Polish vai ei.


Marmorointien jälkeen mietin pitkään, kumpaa lakkaa laittaisin loppuihin kynsiin. Lopulta keksin laittaa niihin Essencen hopeaa "tekstuuria", joka antoi ihanan blingin lakkaukseen! Tuonhan siis kuuluisi olla tekstuuri, mutta koska pinta on ihan olematon, käytin sitä tavallisena hopeana glitterinä. Tykkäsin kynsistä ihan hulluna, glitterin ja vesimarmoroinnin kombo toimi loistavasti!

Kamera oli kuitenkin yhdistelmästä eri mieltä, sillä ensin se ei tiennyt, mihin tarkentaa ja sen jälkeen päätti heittää sekä sormien että lakkojen värit miten sattuu. No näitä sattuu, ja voin silti sanoa pitäväni lakkauksesta :)


Essence - Be My Lucky Star
Essie - Tart Deco
Essie - Big Spender

18 kommenttia :

 1. Upeat värit! Sä se kyllä taidat tämän marmoroinnin :). Jotenkin nää toimii tosi hyvin just siksi, ettei kaikissa kynsissä ole marmorointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä näistä tuli tuon glitterin takia paljon raikkaammat. Paljon kivemmat kuitenkin kuin mitä olisi pelkät kaksiväriset olleet! Kiitos Malle! :)

   Poista
 2. Hyvännäköiset vesimarmoroinnit! Täytyy ehkä joskus kokeilla samoja Essieitä kun ne tuolta omastakin hyllystä löytyvät. Sopivat kyllä erittäin hyvin yhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Kannattaa kokeilla, ne on täydellisiä toisilleen :)

   Poista
 3. Ihana lakkaus! Pitäisi itsekkin ostaa tuollainen, kun marmoroidessa harmittavan usein kuvio menee rikki, kun käyttää liian leveää tikkua tai muuta vastaavaa välinettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mä saan kuvion kyllä hajoamaan välillä myös tällä. Tosiaan nuppineula ajaa tarkkuudessa saman asian, mutta onhan tällanen kunnon varrellinen työkalu paljon mukavampi käyttää :)

   Poista
 4. Aivan ihanat kynnet, täydellinen marmorointi <3

  VastaaPoista
 5. Vitsit oot hyvä marmoroimaan, ostaisin tuon jos jaksaisin yrittää tuota marmorointia, mutta taijan jättää ihan sulle ja muille konkareille. :D Ihanat kynnet värit sopii niin kauniisti toisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitoksia! Aika harvoin tulee itsekin marmoroitua, kun kyllähän se vie siistimisineen paljon aikaa - varsinkin jos sotkee yhtä paljon kuin minä :D

   Poista
 6. Wau, nää on kyllä niin onnistuneet. <3

  VastaaPoista