torstai 4. helmikuuta 2016

Ideat vaihtoon! 2016 | helmikuu

Tätä hetkeä on taas odotettu! Aluksi tosin vähän jännitti, mitä helmikuun haastekynsistä tulee, koska Fani heitti mulle todellisen haasteen. Jos jollekin ei ole vielä tämän kuukausihaasteen idea selvä, niin kerrattakoon lyhyesti: annetaan Fanin kanssa toisillemme jokin koristelutyyli ja väri, joiden mukaan toteutetaan kynnet. Tammikuussa tuli eka postaus, joka löytyy täältä.


Helmikuussa mun piti tehdä splatter- eli roiskekynnet. Olin aiemmin tehny yhdet splatterit, mutta ne eivät ikinä päätyneet blogiin. Tein ne reilu vuosi sitten halloweeniksi, minkä takia sormetkin saivat osansa verenpunaisista roiskeista. Idea oli kiva, mutta en kuitenkaan kokenut kynsiä sopiviksi blogiin.

Väriksi sain keltaisen, mikä oli kiva juttu siinä mielessä, että tulee vähän vaihtelua värimaailmaan. Päädyin lakkaamaan pohjalle Models Ownin vaaleankeltaisen Banana Splitin. Kiitos lakan sudin, levittäminen ei ole hirveän mieluisaa puuhaa. Lakkaa tarvitsi kolme kerrosta, mutta on se vaan tosi kivansävyinen!


Roiskeiden värin sain päättää itse. Oli kyllä vaikea päättää väriä, koska en osaa yhdistää keltaiseen oikein mitään kivaa. Musta tuli heti mieleen, mutta välttääkseni ampparifiboja halusin toisenkin värin roiskittavaksi. Oon aiemmin todennu Sorry I'm Fizzy Todayn ja Banana Splitin hyväksi yhdistelmäksi, joten päätin niiden sopivan myös näihin kynsiin.


Pätkin normaalin pillin neljään osaan ja ensin puhalsin kynsille roiskeita Fizzyä käyttäen. Toiset dippaavat pillin suoraan pulloon, ja toiset taas laittavat ensin paperille lakkaa ja dippaavat pillin siihen. Mä tein tuolla jälkimmäisellä tyylillä, koska koen sen säästävän enemmän lakkaa. En tiiä, missä oli vika, mutta tuo roiskiminen oli kyllä taas aikamoisen työn takana. Napakka puhallus tehosi parhaiten - tosin vaihtelevasti sekin. Välillä lakka vain kasaantu pillin ulkoreunoille eikä muodostanu roiskeita.

Fizzyn päälle puhaltelin vielä roiskeet mustalla (joka itse asiassa oli helpompi käsitellä kuin Fizzy), ja kynnet olivat siistimistä vaille valmiit. En jaksanut teipata sormia, joten siistittävää tuli ihan kiitettävästi. Mitä muuta tosin voisikaan olettaa, kun teen kynsiä.. :D


Olihan muuten mieluinen lakkaus! Mun mielestä tämmöset kynnet on kivoja, kun jokanen kynsi on erilainen, mutta silti kaikki sopii yhteen. Mulle ei olis ikinä tullut mieleen laittaa keltaista pohjaa, koska oisin alunperin tahtonu vastustaa sääntöjä ja lakata pohjalle valkoisen. Kiva kuitenkin näin, ja kiitos Fanille tästä aiheesta! Tuskinpa splatter-kynsiä olis muuten täällä nähty :)


Jotta kaikki ei olisi liian kivaa, niin mainittakoon vielä, että näin jälkeen päin katsottuna kynnet ei olekaan niin mieluiset.. Flunssa päätti tarttua myös minuun, joten tästä lakkauksesta tuli mun sairauslakkaus. Jouduin pitää lakkausta yli viikon, mikä näkyy nyt kynsien kunnossa. Jotkut lakkaavat kynsiä kipeänäkin, mutta mä en vaan pysty sellaseen. Onneksi suurin osa ajasta tuli nukuttua, ettei tarvinnu samoja kynsiä katella koko ajan. Ja nyt oon jo siinä kunnossa, että pystyn lakkaamaan kynsiäkin, jee!


Models Own - Banana Split
OPI - Sorry I'm Fizzy Today
Gina Tricot - Black

24 kommenttia :

 1. Siis wautsi! Mä tykkään näistä kyllä todella paljon ja väritkin sopivat todella hyvin yhteen! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! ♥ Oon kyllä pikkusen ylpee väriyhdistelmästä, koska alussa se tuntu ihan katastrofilta :D

   Poista
 2. Oijoih miten ihanat! Todella kivalta näyttää tuo keltainen pohjakin :)

  Inhottavaa että iski flunssa, ja noin pitkäksi ajaksi vielä :/ Onneksi oot jo paremmassa kunnossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nena! Vaaleankeltainen oli siitä hyvä pohjaksi, että tummien lakkojen kanssa oli tarpeeksi kontrastia lakkauksessa :)

   Vieläkään ei oo flunssa kokonaan lähteny, mut tärkeää on, että kynsiä voi lakata :D

   Poista
 3. Oi että, aivan ihanat kynnet <3 todella hyvin onnistuneet ja värit sopii täydellisesti yhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi ♥ Ehkä mä uskallan tehdä tämmösiä jatkossakin :)

   Poista
 4. On kyllä hienot! Ihan mahtavat värit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit oli näissä kyllä loistavat! Kiitos Sissi :)

   Poista
 5. Hyvin oot onnistunu, värit ja kaikki :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat kynnet! Värit sopii kyllä hyvin yhteen. En olisi itse keksinyt yhdistää näitä värejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli mullakin alussa vaikeuksia, mut muistin onneksi käyttäneeni vaaleankeltasta ja korallia aikasemminkin samassa lakkauksessa. Pelkästä keltasesta ja mustasta kun tulee vaan mieleen ampparit :D

   Poista
 7. Vau! Todella ihanan näköiset :)

  VastaaPoista
 8. Oii miten hienot! Äärhh nyt oon nähäny jo kahesa blogisa tämmöset kynnet lyhyen ajan sisällä ja rupiaa ihtiäki himottaan tehä tuommoset taas. :'D Splatter on vaan jotenki nii roisi Mut samalla yhteensopiva koristelu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ainakin Sonnella oli vasta vähän samantyyliset, ne oli kans niin hienot. Oon ihan samaa mieltä sun kanssa :)

   Poista
 9. Huh miten hienot! :) Hyvin sopii värit toisiinsa.

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Joo, mustasta huolimatta! Kiitos ♥

   Poista