perjantai 18. maaliskuuta 2016

Decal mat: ekat leimadecalit

Kivaa perjantaita! Tänään on kevään toisiksi viimenen kerta, kun joudun saliin kirjotusten merkeissä. Viikon päästä lukio on jo virallisesti ohi, hui.

Ensimmäinen postaukseni decal-matosta keräsi huiman määrän katselukertoja, nousten suoraan suosituimpien postausten top kymppiin. Tänään puhutaan maton hyvistä puolista, sillä esittelyssä olisi ekat matolle tehdyt leimadecalit.


Decalien pohjalla käytän Essencen The Gel -sarjan kirkasta lakkaa, joka kantaa nimeä Absolut Pure. Se on ohutta, kuivuu nopeasti, ja leveällä sudilla on hyvä levittää. Laitan sitä aina ensin kerroksen decalien alle, sitten leimaan päälle, ja lisään vielä leimojen päälle kirkasta lakkaa ennen värittelyä. Absolut Pure ei levitä leimoja kevyesti laitettuna, joten käytän decaleihin mielummin sitä kuin Seche Viteä. Suosittelen ehdottomasti Absolut Purea leimadecaleihin, jos sopiva lakka on vielä hakusessa :)


Decaleita tein tällä kertaa kahdenlaisia, ja molemmat leimakuviot ovat kukkalaatasta BPL-029. Mustan leimauslakan puuttuessa nappasin hyllystä OPI:n Road House Bluesin, joka toimi leimauksessa ihan hyvin. Koko kynnen kuviot leimasin pinkillä löllöleimasimella, mutta yksittäiset kukat BPS:n läpinäkyvällä leimasimella. Jälkimmäisestä kerron tarkemmin seuraavassa postauksessa, mutta näin ensikokeilun perusteella se toimi hyvin.

Kukkadecaleihin laitoin ensin hiukan Essencen hologlitteriä kukkien keskustoihin, minkä jälkeen väritin kukat Colour Aliken violetilla hololla. Koko kynnen decalit pääsivät etu- ja keskisormiin valkoisen lakan päälle. Yksittäiset kukat laitoin nimettömiin OPI:n Road House Bluesin päälle. Pikkurillissä on pelkkää OPI:a ja peukussa Colour Alikea.


Decal-maton kanssa decalien tekeminen sujuu loistavasti. Tein decalit ensin valmiiksi, minkä jälkeen lakkasin kynsiin aluslakan ja värilakat. Niinkin lyhyt kuivumisaika riitti decaleille hyvin, ja pääsin siirtämään kuvat kynsille heti kun halusin. Leivinpaperilla decalit kuivuu pienen ikuisuuden, mistä en tykkää yhtään. Siinä mielessä leivinpaperi on kätevä, jos haluaa tehdä decalit jo edellisenä päivänä, mutta mulla ei sellasta tarvetta ole ollut. Decal-matolle decaleita ei voi tehdä tunteja aiemmin, koska ne kuivuu niin nopeasti. Mua ei nopea kuivuminen haittaa, vaikka siitä oon kuullu toisilta moitteita.

Kokeilin muuten näihin lakkauksiin ekaa kertaa Essencen valkoista lakkaa, joka on tosi hyvä! Yksi kerros ei ihan riitä, mutta kahdella saa hyvän lopputuloksen. En palaa enää käyttämään Ginan valkoista, koska tykkään enemmän Essencen sudista - ja onhan Essence myrkyttömämpikin :)


Lakkauksesta tuli mun mielestä tosi kiva, vaikka tekovaiheessa luulin ideaa liian sekavaksi. Näillä viihdyin kuitenkin loistavasti! Kukkien kimallus ei tietenkään välity kuvista, mutta tykkäsin erityisesti niiden holoisuudesta :)


Essence - Wild White Ways
Essence - Absolut Pure
Essence - I ♥ Magic
Colour Alike - 511
OPI - Road House Blues


Leimauslaatta on saatu testiin Born Pretty Storesta. Koodilla 2UG10 saa 10% alennuksen tuotteista. En hyödy linkkien klikkailusta tai koodin käytöstä.

14 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Neilikka! Kukkakynnet on vallan kivoja :)

   Poista
 2. Onnistuneet decalit ja tosi kivan sävyinen tuo violetti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon nyt jotenki tykästyny violetteihin lakkoihin, vaikka siis ei mulla oo koskaan mitään niitä vastaan ollu. Kukkadecalit puoletaan on melkein parasta mitä tiedän :D Kiitos!

   Poista
 3. Nämä on kauniit! Tykkään erityisesti noista väriyhdistelmistä! Kyllä munkin on jo aika opetella tekemään näitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti sun on tehtävä niin! Voisin tehdä leimadecaleita jatkuvasti, kun ovat vaan niin kivoja tehdä :D Ainoa hankaluus on kynnelle laitto, mut eiköhän siihenkin joskus opi, ainakin toivon niin. Kiitos Paula! :)

   Poista
 4. voi että et uskokkaan kun meni eilen hermo niiden decalien kanssa.. Tai no en edes saanut niitä valmiiksi koska se essencen musta leimauslakka ei toiminut >:( noh kokeilen ensiviikolla uudestaan jollain muulla lakalla/värillä. Ainiin ja nää sun kynnet on ihan superkivat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ollu taas ongelmia Essencen mustan kanssa, pitäis varmaan vaihtaa merkkiä. Ottaa päähän, kun käyttö muuttuu vaikeaksi pullon vajaannuttua 2/3.. :D Toivottavasti onnistut seuraavalla kerralla, mulle kuvaa sitte! Kiitti <3

   Poista