perjantai 8. heinäkuuta 2016

Essie Gel Couture

Hämmästyin todella, kun postissa odotti iso yllätyspaketti. Sain L'Oréalilta testiin Essien uusia Gel Couture -geelilakkoja, jotka ovat vähän aikaa sitten rantautuneet Suomeen.


Gel Couture -lakkoja on Suomessa 12 eri sävyä, ja sävyt ovat jaettu neljään ryhmään: neutraalit, pastellit, kirkkaat ja tummat. Lisäksi löytyy päällyslakka, joka takaa geelilakkojen kestävyyden. Päällyslakka on umpinaisessa, valkoisessa pullossa, josta pitää antaa pieni miinus, koska pullosta ei näe käyttöastetta.

Lakkojen käytössä on kaksi helppoa välivaihetta: ensin lakataan paljaalle kynnelle kaksi kerrosta värilakkaa ja sen jälkeen kerros päällyslakkaa. Aluslakkaa tai lamppua ei tarvita. Lakkaukselle luvataan jopa 12 päivän kesto, mikäli päällyslakkaa lisää kerroksen joka toinen päivä.


Pre-show Jitters - Fairy Tailor - Zip Me Up - Couture Curator


Signature Smiles - On the List - The It-factor


Rock the Runway - Bubbles Only - Model Clicks

Edellä olevien sävyjen lisäksi saatavilla on vielä rusehtava nude Sew Me ja taupe Take Me to Thread. Mun on ehkä pakko hommata ne, koska sävyt näyttivät livenä niin kivoille!

Ennen testituloksia kerron omista kynsistäni, koska kaikki lakat käyttäytyy erilailla jokaisella. Mun kynnet eivät ole paksut, vaan aika ohuet ja helposti liuskottuvat. Öljyä käytän monta kertaa päivässä, jotta välttyisin liuskottumilta. Normaalit lakat kestävät kynsilläni tavallisesti 2-3 päivää ilman kärkikulumaa. Monesti lakkauksiin tulee myös murtumia muutaman päivän kuluessa.

En käytä kynsiäni työkaluina koskaan, sillä tahdon niiden kestävän. Esimerkiksi teippien poistamiseen käytän aina pinsettejä. Syy siihen, miksi vaihdan lakat melkeinpä joka toinen päivä, on tallihommissa. Käyn tallilla joka toinen päivä, ja yleensä siellä saan lakkaukset joko kulumaan kärjistä tai murtumaan. Ja vaihdan lakat aina, kun huomaan kulumista tai murtumaa.


Otin ensimmäisenä kokeiluun kesäisen korallisävyn On the List. Hieman peloissani lakkasin geelilakkaa suoraan paljaille kynsille, koska ohjeiden mukaan aluslakkaa ei tarvita. Lakka oli helppo levittää eikä kynsinauhoille valunut yhtään mitään. Mulla on välillä ongelmia Essien normilakkojen kanssa, koska niissä on niin leveä suti, minkä seurauksena lakkaa on kynsinauhoissa. Ainakaan tässä geelilakassa en huomannut sellaista ominaisuutta, vaan koostumus oli todella hyvä siistiin ja tarkkaan levitykseen.

Kierretyn pullon lisäksi värilakkojen sudin varsi on kierretty. Kiva yksityiskohta!


Ohjeiden mukaan värilakkaa tulee kaksi kerrosta, mutta kahden kerroksen jälkeen On the List oli hieman epätasainen. Lakkasin yhteen kynteen (vasemman käden nimetön) kolmannen kerroksen ihan testimielessä. Lakan kestossa en huomannut eroa siinä, oliko lakkaa kaksi vai kolme kerrosta. Eli ainakin tämän perusteella voin sanoa, että lakkaa voi laittaa myös kolme kerrosta, jos kaksi ei riitä tasaisuuteen.

Päällyslakkaa laitoin yhden kerroksen värilakan kuivuttua. Päällyslakka on mukavan ohutta ja nopeasti kuivuvaa, joten lakkauksen kuivumisessa ei mennyt kauan. Ohut koostumus on plussaa myös sen vuoksi, että vaikka päällyslakkaa lisää joka toinen päivä, lopputuloksena ei ole paksua lakkakerrosta. Loppuvaiheessa ei tuntunut ollenkaan siltä, että kynsillä olisi neljä kerrosta päällyslakkaa.


Testiviikon aikana geelilakka pääsi todelliseen testiin, koska vietin viikon lapsia hoitamassa. Viikon aikan tein ruokaa, tiskasin monta kertaa päivässä ja touhusin tyttöjen kanssa. Käytiin myös pari kertaa ponia hoitamassa tallilla. Hommaa riitti sen verran, että en edes muistanut öljytä kynsiä päivittäin.

Kärkikulumaa alkoi ilmaantua kolmantena päivänä. Oikean käden kahdessa kynnessä oli huomattavaa kärkikulumaa, mikä ei ole ihme, koska oikeaa kättä kuitenkin käytän enemmän. Kolmantena päivänä lisäsin kerroksen päällyslakkaa ohjeiden mukaan.

Neljäntenä päivänä kärkikulumaa oli oikeassa kädessä vielä enemmän. Vasen käsi näytti silti vielä hyvältä; ainoastaan kulmissa oli ihan vähän kulumia.

Viidentenä päivänä otin kuvat kynsistä:Kärkikulumaa oli sen verran, että lakkasin kärjet umpeen ja lisäsin päällyslakan.

Seitsemäntenä päivänä kärjet olivat taas kuluneet jonkin verran. Päällyslakkaa olisi pitänyt taas laittaa kerros, mutta unohdin.

Niinpä laitoin päällyslakka kahdeksantena päivänä. Kärkikulumaa ja kasvurajaa lukuunottamatta lakkaus näytti edelleen hyvältä.

Yhdeksäntenä päivänä kuvasin kynnet vielä viimeisen kerran ennen poistoa. Eli tältä kynnet näyttivät yhdeksän päivän, neljän päällyslakkakerroksen ja yhden kärkienpaikkauksen jälkeen:Ehkä eniten yllätyin siitä, ettei lakkaukseen ollut tullut yhtäkään murtumaa viikon aikana. Ainoastaan kärjet kuluivat, ja oikean käden peukalon kynnestä lohkesi lakkaa sen takia, että kynsi on liuskottunut kulmasta. Uskon, että lakkaus pysyi koko ajan sen verran joustavana, ettei murtumia tai lohkeamia päässyt syntymään.


Olisin voinut pitää lakkoja vielä, jos olisin taas paikannut kärjet. Halusin kuitenkin jo vaihtaa lakat, koska onhan yhdeksän päivää aika pitkä aika samoilla lakkauksilla.

Ensimmäisen kokeilun perusteella oon kyllä vakuuttunut. Muiden sävyjen testaus on menossa, joten niistä sitten myöhemmin. Eiköhän tämä postaus ole jo tarpeeksi täynnä tekstiä ja kuvia :D

Kivaa viikonloppua!

7 kommenttia :

 1. Kauniita sävyjä ja jotenki ihanat noi pullot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävyt on jotenki niin Essietä! Pulloista tykkään myös; samalla tosi omaperäisiä, mut silti tunnistettavissa Essieiksi :)

   Poista
 2. Onpa ihana koralli! Essien lakat pysyy mullakin tosi pitkään. Lakka kulluu kärjistä, mutta harvemmin lohkeilee palasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ne normilakat pysyy aikalailla samalla tavalla kuin muidenki merkkien. Tai no ei multakaan palasina lohkeile, mut murtuu kuitenki. Essien normilakatkin on laadultaan ihan mun lemppareita, joten ihanaa kun markkinoille tuli vieläki kestävämpiä lakkoja :)

   Poista
 3. Tosi kaunis sävy:) Ja ihailtavaa omistautumista, en ehkä pystyisi pitämään samoja lakkoja noin kauan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuule teki tiukkaa! Mulla oli tarkotus alunperin pitää näitä sen 12 päivää, mut ei vaan enää pystyny :D

   Poista
 4. Ostin tuon lakan, mutta en huomannut, että tarvitsee päällyslakan. Käyköhän Essien normi topcoat?

  VastaaPoista