maanantai 12. syyskuuta 2016

Essie Cashmere Matte Collection

Multa meinasi mennä Essien Cashmere Matte -kokoelma kokonaan ohi. Olin nimittäin hakenut maanantaina tilaamani mekon, kun olin saanut tekstiviestin mekon saapumisesta. Tiistai-iltana tuli postilaatikkoon saapumisilmoitus, jonka totta kai ajattelin olevan mekosta, jonka jo hain. Niinpä annoin lapun olla enkä kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota.

Keskiviikkona saapumisilmoitus alkoi mietityttää, koska siinä ei lukenut paketin lähettäjää. Oli vain maininta, että paketti on lähetetty Espoosta. Vasta silloin tajusin, että eihän Zalandon paketit tule Espoosta, joten ilmoitus ei voinut olla mekosta. Torstaina sitten noudin ylläripaketin. Onneksi en heittänyt saapumisilmoitusta heti roskiin!


Paketista paljastui siis Essien Cashmere Matte -kokoelma, joka on julkaistu maailmalla vuoden 2015 alkupuolella. Nyt L'Oréal tuo kokoelman myös Suomeen!

Kokoelman kaikki kuusi lakkaa ovat mattalakkoja, joista neljässä on mukana shimmeriä ja kaksi on ilman kimallusta. Koostumus oli kaikissa hyvä ja kaikki peittivät mun nysäkynnet kahdella kerroksella. Ensimmäinen kerros raidoittuu tosi helposti, jos lakkaa on liian vähän sudissa. Nämä kuivuvat tosi nopeasti, joten lakkaamisessa saa olla nopea, jotta pinnasta saa tasaisen. Ja nämä muuten ovat aika armottomia kynsien uurteiden kanssa, joten jos kynnen pinta ei ole tasainen, suosittelen kahta kerrosta aluslakkaa. Ainakin mun kuvauskäden etusormen liuskottuminen näkyy joissain kuvissa selvästi.


Shimmer näkyy pulloissa selkeästi, mutta kynsillä se tuo lakkaan lähinnä moniulotteisuutta eikä hurjaa kimallusta. Kuvasin lakoista swatchit sekä ilman päällyslakkaa että päällyslakan kanssa. Aluslakkana käytin Ciatén Bloom Boostia ja päällyslakkana Seche Viteä. Ensimmäinen kuva on siis ilman päällyslakkaa ja toinen, "väärinpäin" oleva kuva, sitten päällyslakalla, eli toisin sanoen kuvia riittää.


Wrap Me Up on yksi shimmerittömistä lakoista. Sävyltään se on ihana epävalkoinen, joka taittaa tosi hennosti vaaleanpunaiseen. Koostumus oli yllättävän hyvä näin vaaleaksi mattalakaksi! Johtuu varmasti Essien ihanan leveästi Suomi-sudista.

Vertasin tätä Essien Bridal-kokoelman Between the Seatsiin, mutta tämä on selvästi vaaleampi ja puhtaampi sävy sekä taittaa enemmän vaaleanpunaiseen. Gel Couture -lakka sävyssä Pre-show Jitters on myös aika lähellä, mutta astetta vaaleanpunaisempi.Just Stitched on vaaleanpunainen lakka, jonka shimmer vaihtelee sinisen ja violetin sävyissä. Kunnon huurteinen helmiäislakka! Pidemmille kynsille tätä tarvitsee luultavasti kolme kerrosta, mutta tosiaan näille nysille riitti kaksi.All Eyes on Nudes on mun suosikki tästä kokoelmasta ♥ Ihana, beige nude ilman minkäänlaista hohdetta. Toimii sekä mattana että kiiltävänä päällyslakan kanssa, jos haluaa käyttää cremenä. Vertasin tätä OPI:n Don't Pretzel My Buttonsiin ja Do You Take Lei Away?:hin, mutta tämä on sävyltään lämpimämpi. Ei siis dupeja tämänkään kohdalla :)Cozy in Cashmere on Essien mukaan "samettinen malvanvioletti". Shimmer tässä on samanlaista sinisen ja violetin sävyissä hohtavaa, mutta kynsillä se ei näy paljon yhtään. Päällyslakka hävitti pienenkin hohteen, joten tämä on kivempi ihan mattana.Tässä on jännä yhdistelmä: sekoitus harmaata, ruskeaa ja violettia - ja lisänä vielä turkoosia shimmeriä. Coat Couture on oikein onnistunut lakka kaikinpuolin ja sopiva sävy syksyyn ja talveen. Lakka näyttää myös päällyslakan kanssa hyvältä:Viimeisenä kokoelman tummin lakka, Spun in Luxe. Upea sinimusta! Ja tuo shimmer oikeasti näkyy. Tykkään tästäkin ihan possuna! Päällyslakalla kynsistä saa moniulotteisemmat ja tummemmat, mutta mattaversio viehättää silti jotenkin enemmän.

On  taas onnistunut kokoelma Essieltä! Nudesävyt ovat ajattomia ja toimivat tilanteessa kuin tilanteessa. Vaikka shimmer tekee näistä todella uniikkeja, pidin silti eniten täysin shimmerittömistä sävyistä. Mutta se varmaan johtuu siitä, että Wrap Me Up ja All Eyes on Nudes ovat luottosävyjä, joita tulee varmasti käytettyä. Hohtavista mun suosikit ovat Spun in Luxe ja Coat Couture.


Pysyvyydestä vielä sen verran, että mulla pysyi All Eyes on Nudes kaksi päivää kulumatta kynsillä. Mattapinta tosin huononi heti ekana iltana, koska läträän niin paljon öljyillä ja rasvoilla. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt siitä, että lakka pysyi kulumatta niinkin pitkään, koska yleensä mattalakat pysyy mulla ehkä päivän kulumatta. Olisin varmasti pitänyt useammankin päivän, jos ei töiden takia olisi tarvinnut ottaa lakkoja pois.

Cashmere Matte -lakat tulevat kauppoihin syyskuun aikana. Ainakin Lahden Sokoksella näin jo näiden telineen, joten eiköhän pian lakatkin ole näkyvillä. Meneekö joku lakka ehdottomasti hankintaan? :) Mä olisin varmasti ostanut All Eyes on Nudesin ja Wrap Me Upin!

12 kommenttia :

 1. Muuten ihan tosi kauniit kuvat näistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähäsen vetää sanattomaks. Kiitos ♥

   Poista
 2. Onneksi alkoi epäilyttämään se saapumisilmoitus, muuten olisi saattanut harmittaa aika paljon! Ihania sävyjä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Jatkossa pitää syynätä tosi tarkkaan kaikki ilmotukset :D

   Poista
 3. Apua, onkohan mulla mennyt joskus ohi joku paketti koska oon heittänyt saapumisilmoitukset menemään, kun tekstarilla on ensin tullut ilmoitus :D

  Mutta vitsit miten hyvin nuo kaikki sävyt toimii niin mattana kuin kiiltävänäkin. Coat Couture herätti mun lakkaussarvet pystyasentoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä minäki heitän vaan kaikki suoraan roskiin, jos on jo tullut tekstarilla ilmotus. Mutta tosiaan tää alkoi mietityttää, kun lähettäjää ei lukenut. Onneksi sitä melkein aina tietää, odottaako pakettia vai ei, niin ei tarvitse pelätä tällasta :D

   Coat Couture on niiin hieno! Tänä aamuna otin sen pois kynsiltä, mutta ehdin sentään vuorokauden ihailla sitä kynsillä :)

   Poista
 4. Nää on niiin kauniita kaikki <3 Tän kokoelman olin jo ihan unohtanut vaikka aikanaan näitä kuolasinkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on sitten hyvä kuolata uudestaan - ja vaikka hankkia pari sävyä :) En tosin vieläkään ole nähnyt näitä Sokkarilla, mutta luulisi, että pian tulisi.

   Poista
 5. Apua, mä oon varmaan ainoa joka ihmettelee miks tää kokoelma tulee uudestaan.. =D Hommasin silloin joskus Coat Couturen ja Cozy In Cashmeren, mutta jostain syystä ne ei puhutelleet mua yhtään ja luulen että kyse oli enemmän tuosta satiinipinnasta kuin itse värisävyistä.

  Sievät swatchit oot kuitenkin lakkaillut. Näistä nyt eniten ilahduttaa mun silmää tuo olin musta sävy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en minäkä oikeen ymmärtänyt, miksi tää tulee vasta nyt Suomeen. Tai Cesarsiltahan näitä on saanut jo pitkään, mutta mun tietääkseni L'Oréal tuo kokoelman kauppoihin vasta tänä syksynä. Kiva kuitenkin, että näitä saa leveällä sudilla, koska en usko näiden olevan kivoja lakattavia kapeasutisina.. :)

   Kiitoksia! Spun in Luxe on upea ♥

   Poista