torstai 20. heinäkuuta 2017

Muutama muuttuja

27. kesäkuuta elettiin ihan tavallista tiistaita: olin töissä ja juuri lämmittämässä ruokaa itselleni. Vielä ei tuleva perjantai stressannut, vaikka se koko ajan mielessä olikin. Tuo pelonsekaisin tuntein odotettu perjantai, jolloin tulokset julkaistaisiin. Sen olin onneksi saanut vapaaksi, jotta saisin rauhassa sulatella tulosta. Kaikki sujui siis niin kuin pitikin siinä vaiheessa viikkoa.

Kunnes hain ruokani mikrosta, puhelimeni pöydältä ja istuin syömään. Sillä sekunnilla näytölleni pomppasi viesti: "Katoitko jo tulokset?"


Kaikki sumeni ympäriltä. Eihän tuloksien pitänyt vielä tulla! Söin ruokani loppuun ja lähdin varastoon keräämään itseäni. Mua alkoi pelottaa niin paljon, että oli täysi työ päästä sieltä varastosta pois. Ja jatkaa töitä niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Hymyillä asiakkaille, vaikka piti purra hammasta etten alkaisi parkua.

No, työkaverit eivät onneksi edes tajunneet, etten ollut ihan läsnä. Olihan muuten pitkät neljä ja puoli tuntia odottaen, että vuoro loppuisi. En nimittäin pystynyt katsomaan tuloksia työvuoron aikana, koska pelkäsin romahtavani vielä pahemmin.

Mua ei ole hetkeen jännittänyt niin paljon kuin jännitti kirjautuessa Opintopolkuun. Tiesin, että tuomio lävähtää näytölle heti kirjautumisen jälkeen. Mulla ei ole koskaan ollut sellaista samanlaista tunnetta kuin oli silloin, kun näytöllä oli sanat "opiskelupaikka myönnetty".

Mä tärisin, itkin ja tuntui etten saa henkeä. Onneksi pukuhuoneessa ei ollut ketään muuta. Vaikka tiesin koko ajan, ettei kortteja ollut jaettu ennen tuloksia, en silti osannut kuvitella, että se todella tapahtuisi. Että mä lähtisin oikeasti yliopistoon. Muuttaisin toiseen kaupunkiin.

Autoon päästyäni purskahdin hysteeriseen itkuun, ja poikaystäväni jo pelkäsi pahinta. Kaikki se yli vuoden kestänyt paine purkautui sillä hetkellä. Olin kerrankin onnistunut jossain.

Seuraavat päivät meni ihan hujauksessa ohi. Oli saatava asunto, joten kaikki vapaa-aika kului kämppää etsiessä, lukuisia sähköposteja ja hakemuksia kirjoittaessa sekä näytöistä sopiessa. Jo saman viikon sunnuntaina mentiin ensimmäiseen asuntoesittelyyn ja se oli siinä. Tiesin jo heti piha-aluetta kiertäessä, että täällä mä haluan asua. Enää oli voitettava muut kiinnostuneet. Samana iltana tuli viesti, että asunto on meidän.

Kun asunto oli tiedossa, pystyin keskittymään muihin hakemuksiin, pankkiasioihin ja yliopistoon ilmoittautumiseen. Oon tehnyt ihan hirveästi, mutta silti tuntuu, ettei to do -lista pienene ollenkaan.


Viime sunnuntaina sain vihdoin käsiini uuden opiskelijan paketin, joka sekoitti pakkaa entisestään. Asiaa ei helpottanut se, että laskemani raha-asiat eivät olleetkaan sitä, mitä luulin. Kaiken lisäksi sain itseni vielä viikonlopun aikana flunssaan. Joka paikkaa särkee, mutta silti pitäisi jaksaa tehdä vielä paperihommia, sopimuksia ja pakata. Kaikki on aivan liian sekavaa ja epäselvää, mutta jos mä oon selvinnyt jo tähän asti, uskon ehkä selviäväni vielä tästäkin.

Tämä kaikki on tapahtunut vain kolmen viikon sisällä, mikä on ihan hullua. Tuntuu vieläkin tosi epätodelliselta, mutta samalla mä olen niin onnellinen.

On siis varmasti ihan ymmärrettävää, miksi blogi on ollut hiljaisempi kuin mitä alkukesästä lupailin. Sitä se tulee olemaan myös vielä hetken, mutta pyrin silti välillä pakenemaan vallitsevaa kaaosta tänne. Ensi viikolla muutetaan tavarat - ja kuukauden päästä voin jo sanoa olevani tamperelainen!


Nämä kynnet olivat mulla sinä päivänä, kun käytiin ensimmäisessä ja ainoassa asuntoesittelyssä. Halusin neutraalit kynnet, joten testaamattomista lakoista valikoitui Essencen nude Pure Beauty. Täydellinen nudelakka niin sävyltään kuin laadultaankin! Etu- ja keskisormiin tein leimadecalit laatasta BM-XL216. Leimauslakkana käytin Colour Aliken mustaa, ja leimat väritin Barry M.:n Copper Mine -lakalla. Kokonaisuudesta tuli oikein sievä, vai mitä? :)

28 kommenttia :

 1. Onnea onnea onnea! Tuosta sairastumisesta täytyy sanoa, että itselle kävi alkukesän aikana niin, että suoraan sanottuna vihasi työtäni jota silloin tein, ja sain uuden työpaikan. Heti, kun olin itseni irtisanonut ja parin viikon päästä viimeisen päiväni siellä viettänyt, oven suljettuani sain heti flunssan :D epäilen vahvasti, että syy siihen oli jollain lailla stressin purkaantumisessa tms, vaikka voisi kuvitella että kovasti stressaantuneena vastustuskyky on matalampi. Mutta kuulostaa hieman samalta, että iloisen uutisen saatua sinullekin iskenyt tauti heti, vaikka stressitaso varmasti madaltui huomattavasti. Niin tai näin, toivottavasti voit jo paremmin ja onnea vielä kerran! T. Piiiiiiiiiitkään blogiasi seurannut ja paluustasi onnellinen anomuumi, joka osaa käyttäytyä (heh heh).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - sekä onnitteluista että kommentistasi! :) Mä olin itse asiassa valmistautunut siihen, että heti, kun pääsykokeet on ohi tai viimeistään kun tulokset tulee, oon kipeenä. Juurikin tuon stressin purkautumisen takia. Tämän flunssan sain kuitenkin viikko sitten, kun nukuin viikonlopun asuntoautossa ja yöllä lämpötila laski aika alas. Nyt on onneksi jo huomattavasti parempi olo!

   Poista
 2. Paljon onnea opiskelupaikasta! Nauti opiskeluajasta, sillä se on elämän parasta ja vapainta aikaa! Suosittelen myös lyhyeeseenkin opiskelijavaihtoon lähtemistä, se on opiskeluaikana niin helppoa. En ole tainnutkaan aiemmin käydä kommentoimassa mitään, vaikka käyn säännöllisen epäsäännöllisesti täällä vilkaisemassa olisitko julkaissut uusia ihania kynsikuvia. Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun innostuit kommentoimaan! Kiitos! :)
   Lukiossakin opiskelu oli kivaa, joten innolla odotan, mitä yliopistoaika tuo tullessaan. Toivon ja odotan, että mahtavat ajat ovat edessä! Vaihtoa en ole vielä ehtinyt miettiä tarkemmin; siihen kun liittyy muutama vähän hankalampi juttu.

   Poista
 3. Ei hitto miten mukava uutinen aamun alkajaisiksi... suuronnittelut, Anni! Mitä nyt olen rivien välistä ja varsinkin riveiltä lukenut blogissasi niin olet varmasti paikkasi ansainnut yliopistossa. Toivottavasti ehdit nyt myös vielä hetken levätä stressittä ennen lukuvuoden alkua ja jaksat sitten innolla opiskella.
  Onnea opiskelupaikasta! 💌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! ♥ Tein kyllä paikan eteen ihan hirveästi töitä, joten ihanaa, kun kerrankin saavuttaa jotain. Stressaaminen tuskin koskaan kokonaan loppuu, mutta yritän nyt vielä olla murehtimatta liikaa tulevaa, vaikka kaaoksen keskellä olenkin :)

   Poista
 4. Onnea Anni! Tervetuloa Tampereelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ai sä asut myös Tampereella? Multa on mennyt asia ihan ohi! Tai sitten en vain muista, vaikka olisitkin joskus blogissasi asiasta maininnut.. :D

   Poista
  2. Varsinaisesti asun naapurikaupungissa, mutta päivät vietän Tampereella töissä ja toki paljon vapaa-aikaakin :) Jos satun bongaamaan sut, tulen varmasti nykäisemään hihasta ^_^

   Poista
  3. Sepä kiva! Toki mut saa aina pysäyttää, jos tunnistaa :)

   Poista
 5. Tervetuloa Tampereelle! Jos kaipaat apua opiskelujutuissa, niin autan mielelläni - aloitan kolmannen vuoteni yliopistolla nyt syksyllä. Muistan että olin ihan pihalla ekan vuoden syksynä! Onnea vielä kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset! Ihanaa, kun oot olemassa :)

   Poista
 6. Paljon onnea opiskelupaikasta! :) upeat kynnet oot tehny <3

  VastaaPoista
 7. Mahtavaa, että opiskelupaikka tärppäsi!

  Miehekkeellä on vielä jännät paikat sillä oli AMK:n varasijalla 12 ja nyt jo kolmantena :D Vielä kuukausi aikaa, ennen kuin virallisesti paikat lyödään lukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, siellähän on varasijoja täytetty hyvin :) Toivottavasti hän saisi paikan!

   Poista
 8. Onnittelut opiskelupaikasta ja kynnet on hienot! Itse kun sain opiskelupaikan, tuijotin ruutua vain ällistyneenä. Tuli jotenkin tyhjä tunne että tässä tää nyt on. Pitkä jännitys ja epätietoisuus ja nyt sitten vaan lukee että "hyväksytty" 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja onnea myös sinulle opiskelupaikan johdosta! :) Olihan se joo ihan sanoinkuvailematonta, kun lopulta tulokset tuli.

   Poista
 9. Siis tuo tunne ennen tuloksien lukemista kuulostaa niin tutulta! Se tärinä ja huimaus ja kyyneleet :D

  Mä olen oikeasti tosi onnellinen sun puolesta, että sait sen koulupaikan! Muistan lukeneeni sun edellistä postausta aiheen tiimoilta, kun kerroit, että edellisessä haussa ei tärpännyt, niin tosi haikein mielin. Onneksi se on nyt takana ja pääset keskittymään opintoihin! ♥♥ Onneksi olkoon, sä todella oot sen ansainnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista, Nena! Tässä menee ihan sanattomaksi vieläkin <3

   Poista